At practice and when we made our t-shirts for spirit day!


29 September 2011

Det går nog inte en dag i high school då inte mycket saker är på gång. Idag har nog varit bland den mest händelserika, gott och ont. Peprallyt inför morgondagens match blev inställt, high school= så mycket drama och rykten=kaos panik= resulterade i arrest. Känns fett bra att de inte är ungdomars fel den här gången. Eller så var det det, man vet ju aldrig här. Astaggad inför imorgon, spirit day i skolan, hänga med Katie och Meg, Home game och sen homecoming dance! Lätt bästa skolveckan hittils. Och just nu väntar jag på att B och M ska hämta upp mig. Ska sova över hos dem ikväll. Natti!

Monroe

http://monroeworld.se/cgi-bin/ibutik/AIR_ibutik.pl?funk=visa_artikel&artgrp=225&artnr=1167Gr&visa=1-99&Sort=Egen&Visn=Std

Orkar inte lägga in en bild men har hittat världens finaste halsduk!!!

Godnatt

Jag lär mig så mycket nya saker här varje dag. Små saker som jag inte brydde mig så mycket om hemma kan verkligen göra min dag. Att inte ta saker för givet, kanske.

17.25 PM


-WEHEARTIT


Bilder i oordning


Nästa vecka

Spirit Week
Spirit week will be held Monday, September 26th thru Friday, September 30th. All dress code policies are to be followed each day.

Monday 26th--Lumberjack/Camo Day
Tuesday 27th--Senior Citizens Day
Wednesday 28th--Disney Character Day
Thursday 29th--Duct Tape Day
Friday 30th--Spirit/Toga Day

Homecoming Dance
Homecoming dance will be held Friday, September 30th immediately following the football game. Tickets can be purchased for $3.00 during 3rd block at the Trading Post. The price will increase to $5.00 beginning Wednesday, September 28th. Be sure to purchase your tickets early and make plans to attend this great event!

http://www.southwesternhigh.net/

Note to myself - ta mer bilder. Sverige, Tyskland, Schweiz, Brasilien och Italien!


Bild lånad från Carole!

Hatar läxor

19.28
Bara för att jag är ensam just nu så längtar jag hem. DUMMA LÄXOR som ska typ ta över ens liv. Tack för ostrukturerade lärare och dumma prov som inte ens räknas för mig. Men jag vill inte få ett C så måste plugga ändå.

Sov över hos B till idag och om vanligt så var vi sena till kyrkan, sen så skypade jag med mina föräldrar, åkte till köpcentret och träffade flera utbytisar sen så åkte jag hem igen somnade, vakande en timme senare och då gick jag tillbaka till kyrkan.

Imorgon så börjar Spirit week och först up är lumberjack/camo day. Jag och Syd klä ut oss i camoflage kläder men jag vet inte riktigt hur det ska gå för köpcentret har stängt, vi har ingen bil och jag måste plugga.

En skolvecka kvar sen så är det höstlov!!!!!


Cheerar


Bilderna är lånade från mina cheervänner


Summer


-WEHEARTIT

Hösten är på väg och snart har jag varit här i två månader. Saknar sommaren väldigt mycket, men samtidigt så har jag nästa sommar att se fram emot. Fast ändå inte för det betyder att mitt utbytesår är slut. Det positiva är att när sommaren kommer så har jag klarat det.

Lär mig nya saker här hela tiden. Det är verkligen en småstad, alla vet allt om alla och rykten sprids lika snabbt mellan ungdomar som vuxna.

Imorgon har vi bortamatch, är astaggad för då åker vi skolbuss dit! Sen så på lördag ska jag till Gatlingburg, TN igen. Vi ska till det stora aquariat, shoppa lite och äta krispy creme donuts!!

Nästa vecka är homecomming week vilket betyder att vi klär ut oss hela veckan. Tror de tog bort jersey shore temat för det är för slampigt. Så det är lumberjack day, ducktape day, disney day, toga day för seniorrs och resten av oss är warriors( det är skolans maskot indianwarriors, då har vi orangea och blåa kläder) och sen så är det något mer men kommer inte riktigt ihåg. Nästa fredag är homecoming och homecoming dance. 

Amigos


Wish I had all time in the world-WEHEARTIT


Skoldagarna

5.35 PM Det är lite ovant fortfarande i skolan. Stör mig fett mycket på vissa. Stör mig på systemet, stör mig på alla regler, känner mig som en liten barnunge som inte får göra något utan mammas tillåtelse, stör mig på att skolan är så lätt fast ändå svårt, stör mig på att jag inte kan slappna av och va mig själv, stör mig på att jag hela tiden måste tänka på att inte svära för någon kan ta illa upp, stör mig på att jag inte kan vara ironisk, prata när jag vill, ställa frågor till lärarna utan att de tror man är dum i huvudet, stör mig på att man lär sig så här är det ifrågasätt inte läraren. Jag har väl anpassat mig en hel del men känner att man måste hela tiden gå på tårna så man inte gör någon besviken,= känner inte att jag kan vara mig själv ibland, eller nu ljög jag. Är aldrig helt mig själv i skolan känns de som. Hatar att allt ska va så komplicerat, eugh.

....

Skolan sög idag, dåligt väder, sjuk, fick mer läxor = irriterad tpl anna. Ibland önskar jag att jag kunde ringa någon där hemma för att bara prata, saknar min säng också. Hatar att va sjuk, hatar ännu mer att man behöver läkarintyg för att slippa skolan.... Dummaste jag hört. Hatar att det är iskallt i skolan och jag använder mina vinterkläder redan nu. Plugga, äta, duscha och sen sooooooova.

Sunday

4.22 PM sitter hemma hos mammaws(b,m&h's mormor), b pluggar, jag bloggar, h och m sitter med sina mobiler. Sociala ligan typ. Igår hängde jag hemma hos syd me massa roliga människor från skolan och hennes jättegulliga familj. Vi kollade på UK matchen, åt pizza, lagade smores, och så hade vi chokladfondue med frukter. Idag har jag hängt med de tre roliga människorna igen, har hängt i deras nya hus, cyklat för första gången sen jag kom hit. Vi har cyklat fram och tillbaka mellan huset, affären, mammaws sju gånger. Nu ska vi snart tillbaka igen. Juste, vi ska ha Jersey shore dag i skolan då klär alla ut sig till någon ur serien. Gissa vem jag ska va... Haha säger jag bara. Fast vet inte när det är än.

Newkid

Igår innan matchen så säger en av mina kompisar,
Sooo Anna I tried to find Sweden on the map at my geography lesson today but I really couldn't find it. I saw Spain, France, Italy.
Alltså haha älskar att hon ansträngde sig men ändå inte hittade Sverige=)

Sen så har jag visat dem lite svensk musik också, och de tycker det är asgrymt. Jag menar vissa låtar som är på engelska tror de är svenska bara för de inte förstår accenten. Låten baby med newkid verkar ju gå hem hos dem iallafall.


Riley & Brittany


Söta Riley och Brittany, bilden är några veckor tror jag. Blev jätteglad när båda dem kom igår och supportade mitt första homegame. Fick reda på i efterhand att min värdpappa och hans kompis som spelat i Southwesterns fotbollslag var med när killarna förberedde sig eller vad man säger i början av matchen i omklädningsrummet. Lite kanske lite lagom pinsamt eller?

Tror jag har blivit sjuk av att stå ute i drygt tre timmar i kylan. Ont i huvudet, snuvig och hängig. Stel som en pinne är jag också. Fast kul är det, så det är väl sånt man får stå ut med. Så just nu är jag ganska osocial med resten av familjen, men jag orkar inte, dumma förkylning. Ska ju hänga med mina roliga vänner ikväll också. Misslyckades nyss med att laga Mac'n cheese, i micro, otursdag eller vad.. Ska det vara så svårt att laga mat i en micro??


11.50 PM

Idag har nog varit bland de bästa dagarna här. Alltså säger bara att high school är verkligen som på filmerna. Det är sjukt roligt men samtidigt lite galet. Börjar väl känna mig mer och mer bekväm men inte helt än. Idag i Third block fick vi betyg i att färglägga en blomma, orm osv ja olika mönster. Om du hade färre än tio färger så får du inte extra betyg för det. Ganska konstigt att få betyg i att färlägga... Sen på lunchen så fick jag höra att fotball spelarena snackar inte med alla de är som i filmerna verkligen och sa att de är inte lika accepterande här som andra ställen i USA, och att de inte skulle snacka med vissa för ganska roliga orsaker. Sen så ba men dig gillar vi för du är utländsk och jätte rolig haha. Så antar väl att de är bra om de snackar med en. Ni vet ju att fotball spelare har mest respekt i skolan haha. Men ja de är ganska ytliga och dömande, så är glad att inte man är på deras hatsida. Kom precis hem från min första homegame och tyvärr så förlorade vi med en poäng men den mest spännande matchen jag sett hittills!! Fast ja jag gjorde bort mig lite men under matchen så kastade vi ut mugghållare och tshirtar och den hörde jag några killar peka på mig och ba heey det är hon som kastade så bra haha! Imorgon ska jag hänga med några vänner, middag, filmer, stunta och lära känna dem ännu mer!! Godnight!

En vanlig dag


Har precis fatt nya varsity skon!! Eller ny och ny den kom ju ut forra aret, tror den heter inspire cheer. Ser ut som Nfinity Evolution typ, och just nu har jag Nfinity Passion. Sa no big difference men de har mer stotdampning sa det ar bra!!

Min dag har varit bra, lite irriterad idag i skolan dock. Men annars ar det bra, alltsa eftersom jag inte pratar sa mycket i skolan blir jag ju glad nar folk forsoker prata med mig men irriterrad nar andra avbryter och tranger sig pa. Usch, nej Anna ska aldrig fa uppmarksamhet alls. Blir ocksa jatte glad nar nagon hamtar eller lamnar bocker at mig, det ar sa gulligt av folk! Eller ja det ar val mest killar som gor det at mig men det ar jatte gulligt!!

Var pa en field trip idag, som varade i 30 minuter sen akte vi buss fram och tillbaka sakert lika lange, nodvanligt? ne..

Sen sa fort jag sager en svordom blir alla helt utom sig. En kille highfivade mig idag och vissa typ ba aaaah thats so cute typ haha. Fast antar det ar bra att folk inte tror att jag svar alls. For sa fort nagon svar har sa panikar lararen, det ar ratt sa kul faktiskt. Fast jag har inte svurit i narheten av en larare men vissa andra gor haha. Det tar de typ pa liv och dod. Juste en av mina klasskompisar har blivit reglerad av skolan pga att han svor at en larare, man ba halla. Men ja har ar det inte sa bra men jag tror att lararna missuppfattar eleverna ibland faktiskt, men men. Trakigt for nu ar biologilektionerna mycket trakigare.

Juste det blev nastan brak pa engelska lektionen ocksa, alltsa hogstadie brak ni vet nar man retar nagon och sa far den spel till slut, ja skillnaden var att det inte var riktat mot personen som freakade ur, sa forstar inte varfor man bryr sig om man inte ar den personen som det var riktat mot. Varfor ens bry sig och bli sa sur??

Det ar en stor skillnad hemma mot har, en del manniskor pratar verkligen om hur daligt de har det hemma och later det paverka skolan mycket mer an vad alla gor hemma. Jag vet att man aldrig vet vad ens klasskamrater gar igenom hemma osv osv osv osv, men alltsa det ar lite mer som eh gar inte ens att jamfora men som Felicia sager mellanstadiet. Det kanns som det i skolan. Dessutom hatar jag att bli behandlad som en trearing i skolan och lararna tror typ man ar efterbliven ibland, men jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa det ar jag ocksa verkligen.

Traningen ar asrolig, det ar nog bland det basta!!!

Nu ska jag duscha och sen lagga mig, natti

First fight

Juste glömde att berätta igår. Så igår efterskolan så såg jag min först fight. Knytnävar och dåligt språk! Fast eftersom det var efterskolan så får lärarna inte ingripa. Vilket jag tycker är lite konstigt. Hörs senare!!

Swedish brownie

8.54 PM

Ska
strax ga och lagga mig men tankte updatera lite om min dag. Borjade med att ga till mitt homeroom classrom, usch gillar inte det. Kanner mig verkligen som en outcast dar eftersom ingen pratar med mig utan mer stirrar. Ni vet som den mobbade i friends reklamen. Da rostade vi iallafall pa class president, vice, secretary och vice, homecomming. Eftersom jag kanner saaaaa manga juniors sa rostade jag saklart pa mina favvisar. Haha nej men jag rostade pa de namnen som jag kande igen. Sen sa ar det jatte roligt for jag ville rosta pa nagon av mina vanner som homecomming men nej det stod specifict vilka fyra som redan varit homecomming tidigare ar. Sa nej dar rok min plan. Haha men alltsa ganska komiskt att det star ni far ej rosta pa den den eller den. USA i ett notskal.

Sen sa under 1st class sa har jag alltid jatte svart att halla mina ogon oppna, vill bara lagga mig i sangen och sova i nagra timmar till. I biologin pratade jag och Anette ganska mycket om terrorattacken for snart tva manader sen. Forstod inte forsen idag att hon faktiskt forlorat flera manniskor som stod henne nara. Holl pa att borja grata, blir sa ledsen nar man tanker pa det. Sen sa third class sa kollade vi pa filmen Dracula, fran typ stenaldern. For den filmen ar fett exotisk eftersom den ar inspelad i Hungern, alltsaaaaa. Exotisk, neeeeeeej. Hawaii, Thailand, Bahamas, Sydamerika det ar exotiska stallen. Lunchen igar och idag var faktiskt asrolig. Verkligen tva ganger som jag onskat att jag haft langre lunch. Sen sa var det val som vanlig i business law och english.

Efter skolan hade vi traning ute pa track field, ovade infor home game pa fredag. Nervooooost. Hela min vardfamilj plus massa jag kanner kommer och tittar. Wihoo, jatte nervost, usch kanner mig sa klumpig och lost nar jag star dar och hejjar. Ar verkligen inte van vid det. Fast alla i mitt lag ar roliga och underbara sa det ska jag val overleva.

Nar jag kom hem sa at jag barbequed chicken med mac and cheese. Och sa har jag pluggat lite. Har prov nagan gang i veckan vet inte nar eftersom min larare inte sa det men sa att vi har prov sa har gatt igenom det. Snart ska jag val ga och lagga mig sa jag ar nagorlunda pigg nar klockan ringer. Det ar sa svart att stiga upp pa morgnarna.

Imorgon hoppas jag att B hamtar mig fran skolan for efterskolan ska vi baka Swedish brownie, kladdkaka!! Maste nog ova lite ramsor ocksa.

Sa nu, fortsatta plugga lite, leta fram receptet till kladdkaka, alla dl matt grejer som jag tog med hit, kolla om vi har ingredienser hemma, maste oversatta, duscha och sen ar det godnatt!


Omradet dar jag borCa 1 km fran mitt hus ar sjalva main street dar alla restauranger ligger, affarer och ja allt annat. Ca 1,5km hemifran ar Somerset downtown dar Somerset high school ligger och dar alla upperclass kids gar, dar ar ocksa the libary, som vi ska aka pa field trip till om nagra dagar haha, gar 11th grade och vi aker pa utflykt till biblioteket. Sen sa har vi Southwestern och Pulaski high school som ar tva stora public skolor dar resten av alla elever gar. Beroende pa i vilket omrade du bor i. Det ar sa stor rivalitet mellan skolorna har, speciellt alla sportlag ocksa. Lite roligt att veta haha. Pa ett satt ar det som i filmerna, fast anda inte.

Cafeteria, Anette my norweigan friend, When we had fire drills and the hallwayAll pictures are barrowed from Nels again!! Okej jaa, jag maste borja fota mera. Ganska dalig pa det alltsa, men tacka Nels for att han har med sin kamera hela tiden.

Love snapple! Somerset downtown. Mini cute pies and my room.


@practice


Kristen, Leanza, Sydney, Kelsey and me =)

7.12 AM

Äter frukost och ska strax gå ut och vänta på bussen. Idag ska vi först till våra homeroom klassrum och rösta på homecomming and classpresident. Sen fortsätter dagen som vanligt. Efter skolan så har i träning på fieldet vilket ska bli asroligt!! Sen är det plugg som gäller och soooova. Later!

5.23 PM

Sooo what have I been up to lately? Jag har hangt med min vardpappas asskona kusiner hela helgen. Tranat, varit i kyrkan och atit mexican food hela helgen. Det ar nog mest populart har, mexican food. Alla alskar det och det finns hur manga mexican resturants everywhere. Eller bara fyra i mitt omrade sa min vardpappa men det ar manga. Alltsa blir mygg, ticks biten hela tiden har hatar verkligen det min ankel ar stor som ett klot nu. Det ar ju jatte roligt.

Ar astaggad infor helgen iaf, ska hjalpa nagra vanner att flytta. Ska bli sa kul att hjalpa dem inreda!! Dessutom flyttar dem narmare mig sa kan hanga dem annu oftare. Sen sa ska jag och nagra vanner aka till Lexington och shoppa!

Men maste dra nu ska ata och sen trana. Byeeeee

PS. Mina vanner dar hemma vi ar efter i tiden inte fore. Nej klockan ar inte halv sex pa morgonen.

A few pictures from schoolAlla bilder ar lanade fran Nels.

Svar:

Jessie om Svar: Hej igen, nej jag tränar inte Cheerleading. Jag vill gärna börja men har inget lag i närheten.... Däremot så har jag gått på gymnastik. Är du flyer elr base? Kan du köra typ flickis och salto och sånt? :)


Mainbase hemma i Sverige här borta är jag sidebase. Men bygger på samma sida som hemma eftersom vi bygger på vänsterben hemma och höger här. Jag har en flickis, men hoppas på att utveckla mina volter här!!

sibel om JV CAMP: Hej anna hoppas allt e bra med dig!! Va roligt med Cheerleading! kom igen nu vill se lite bilder på hur du lever där borta! Be careful!

Hej Sibel! Jaa det är det verkligen, hoppas du har det bra hemma. Jaa är jätte glad för att jag får träna det här, haha jaa jag är lite dålig på det där med bilder..såg att din kissmisse är borta, hoppas ni hittar henne snart! Och jag vill höra hur det går med din USA resa och om du börjar träna Cheer när du åker hit!!  

JV CAMP

8.44 AM astaggad! Idag så är det JV routine camp. Dvs vi får vårat tävlingsprogram idag!! Så från halv elva till halv fyra så hänger jag i vårat gym. Egentligen skulle vi ha familje dag idag med alla släktingar som är här men eftersom jag har träning blir de inte så för mig. Skulle ha sovit över hos en vän igår med alla andra tjejer men var så trött och slutkörd att jag valde att sova hemma. Tror alla fortfarande var här när jag gick och la mig innan tolv haha. Men ikväll så ska vi ha en stooor familjemiddag. Om inte jag drar iväg och hälsar på Brittanys kompisar på deras collage. Ef mötet var ju om alla do's and Dont's sånt som vi hört på avresemötet och så. Vi var typ trettio om inte fler utbytisar där!! Sjukt många, sen åkte jag och några till till bowlinghallen men jag drog tidigast pga huvudvärk och bowlinghallen var full med ciggrök. Lärde mig en till sak igår, att många tror att vi i Europa tror att vi är bättre än alla. Neeej verkligen inte. Det tycker inte jag alls. Och nej Sveriges politik kan inte jämmföras med forna Sovjet. Säger bara Oh My. Och så är jag blyyyyyyg i skolan. Men alltså ni vet när ni känner att vissa människor vet man inte riktigt vad man ska säga till dem men andra kan man prata med hur mycket som helst för dem är man bekväma med. Precis så är det, trodde först det skulle vara negativt me så många utbytisar men det är flera i samma situation som mig. Så är glad för det.

Friday

5.18 PM

Igar hade jag en asbra traning, basta hittills. Alskar nar man kanner att man verkligen presterat och blir lite battre. Hade en bra voltdag igar och byggdag. Sen sa hamtade B upp mig och vi at varan standard pa Tracks End, vi ater alltid pommes, chicken och mozarella sticks tillsammans. Sen sa shoppade vi lite, nya cheershorts och smink nodvandigheter. Huset ar fullt har hemma, mina vardforaldrars slaktingar ar har over helgen.

Idag missar jag varan andra game, pga nagot mandatory meeting om rules och whatever. Kanns lite onodigt, VARFOR en fredag. Jag som var astaggad att aka school bus med mina cheervanner och cheera. Vill ju inte borja med att skamma ut mig nasta vecka nar vi har home game pa southwestern. Blaaaaa.

Alltsa alskar att juniors och seniors har sa mycket respekt hos freshmen och sophmores pa luncherna. De far dem att flytta pa sig, trycker ner dem, tar undan deras brickor, hamtar mat till dem osv, det ar verkligen som pa filmerna. Vilket ar jatte haftigt men tycker synd om smattingarna, jag menar det ar alltid minst tio larare i cafeterian men de ser saklart aldrig vad som hander.


Alla lyssnar pa Lil Wayne har!!

Sleepover

11.02 PM Sleepover hos Syd med Brit. Idag har varit en bra dag. Fick skjuts till skolan, hade en ok skoldag, åt pizza dessert, spelade lite i spelhallen, fönstershoppat, varit i kyrkan, ätit på sonic, sett baksmällan igen och spelat Fia med knuff. Vi ska väl gå och lägga oss snart antar jag. Skola imorgon fast det känns som fredag!!! Nighty night.

September 6 2011

Dagen borjade inte sa bra, skamde ut mig lite i skolan, bytte nagra classes infor nasta trimester. Business managment till retail marketing. Och ska byta den dar junior klassen som ar mandatory, klarar inte av den. Seriost far panik nar jag sitter dar och ska rita som en femaring osv. Nasta trimester ar det drama och dance istallet for art and music, sa kanner att jag maste byta annars kommer jag verkligen inte engagera mig, usch. Aja ska byta den till Spanska 1 istallet.
Har lart mig att amerikanarna behover bli mer uppdaterade pa hur politiken fungerar utomlands och samhallen. For de hanger inte riktigt med nar forandringar sker utanfor staterna. Och jag tycker faktiskt inte politiken i Sverige ar sa dalig som en del tycker. Har jag helt fel nu, for ar inte vi liberaler? Vi ar inte socialister langre va?
Men sen efter lunchen sa har min dag blivit battre och battre. Har hunnit trana, atit middag med min vardpappas slakt, hangt med Beeg och Meeg och varit pa walmart.
Nu ar det laggdags, latero.

Svar

Elvira
Hej! Fin blogg du har (:
Får man ta körkort på sitt high school år för den organisationen du åker med? EF är det va?
Jag funderar på att åka nästa år och är lite nyfiken ^^

Mvh Elvira
Svar: Tack!! Jag har ingen aning, hoppas det. Men ska kolla upp det sa fort jag har tid over. Yes EF, hoppas du kommer ivag!!

Hihi

http://www.utbytesstudent.se/bloggar/info/anna_kaellberg

Labor Day

Så igår åkte jag och B till Waffle King efter hennes jobb. Prövade strawberry shortcake för första gången och gillade den inte så mycket. Sen fick jag köra hennes bil på en tom parkeringsplats, alltså automat är mycket lättare! Det var jätteroligt, fast B tyckte jag var asdålig. Bromspedalen tar så fort man snuddar lite med foten typ så tvärnitade några gånger, av misstag och B vart livrädd haha. Det var jääääätteroligt, så imorgon ska vi kolla upp om jag kan ta körkort här eller inte. Man är ju mer eller mindre isolerad utan bil.

Idag har jag ätit på taco bell för första gången med Brit och Syd, åt kyckling quesadillas. Sen skulle vi sätta oss på ett cafe men eftersom det är Labor Day är det mesta stängt. Så vi drog till tha mall och gick runt lite. Det är typ alltid massa rea på Bath & Body works så köpte en bodyspray och bodylotion.

Det är jätte roligt att visa mina amerikanska vänner svensk musik för de förstår ingenting haha. Juste vi skulle dragit till the lake idag men eftersom det regnar så blev det inte så.

Nu är det cheer träning som gäller, later.


Svar

  Jessie om Southwestern Warriors:
Hej :) Jag gillar din blogg och det är roligt att läsa eftersom jag också äälskar cheerleading. Jag vill okså åka som utbytesstudent och jag hoppas att jag gör det nästa år :P
Btw, gick/går du på cheerleading i Sverige? Vad heter laget? :) Ha det braSvar: Tack, vad roligt!! Tränar du också det? Yes det gjorde jag, HCE hurricanes. Detsamma!11.52 PM

Vantar pa att Brittany ska hamta upp mig. Sa har funderat lite, fatt hora att jag ar svar att lasa som person. Undrar om det stammer? Har fatt hora att jag ar blyg, undrar om det stammer med..Eller ja till viss del antar jag men ser inte mig som speciellt blyg sjalv.


One month

Nine to go.

Igår träffade jag lite andra utbytisar, vi shoppade lite och gick på bio. Vi såg filmen help som handlar om hur det var att vara färgad kvinna under slaveriet. Trodde vi skulle se en komedi men det var det inte. Det var nog första gången någonsin i hela mitt liv jag aldrig skrattat på bio. Brukar snarare vara den som skrattar mest och när alla andra är tysta, har aldrig varit så tyst. Gillade inte biosalongen direkt heller, alla satt liksom på samma rad om ni förstår, man satt inte upphöjt som på SF biografer. Det sög faktiskt, får typ ont i nacken av att titta uppåt i två och en halv timme.

Har tänkt lite på det här med hur annorlunda det här samhället är jämfört med hemma. Det är väldigt intressant att se och lära sig om hur andra resonerar, livsplaner, hur deras synvinkel är osv. Många nöjer sig med att gifta sig med sin flick/pojkvän som de har kännt hela livet. Många vet inte mycket om andra länder, har inte varit utanför landet/staten. Tycker det är jätte intressant och annorlunda. Såklart är inte alla så men tror det är ganska vanligt om man kommer från en småstad här i USA. Har även fått höra att det inte är ovanligt att få barn som tonåring här och att tonåringar inte har något emot att få barn i ung ålder. Som jag resonerar skulle jag nog aldrig gifta mig som 18 åring, inte vilja ha barn i min ålder osv, men det är väl bara vad jag tycker. Har nog mycket med religon att göra också, att inte göra abort, p-piller, skydd i huvudtaget och att inte tänka på karriären så mycket. För mig är karriären nog bland det viktigaste i mitt liv, fast det kanske är för jag inte är uppfostrad och uppvuxen i samma miljö som här. Antar att folk tycker att jag tycker och resonerar annorlunda/konstigt också.

Nu då, nu tjockar jag och Brittany oss framför en komedi. Ben&Jerrys, Baked chips, Mountain Dew yummiiiieeeee. Alltså jag klarar typ inte det här längre, jag kommer bli sååååååååååååååååååååååååå hääääääääääääääääääääääääääääääär feeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeet av att leva här i nio månader till. Hjälp typ.


-WEHEARTIT

Just realized!

09.28 AM
Alltså, tänkte precis på att jag är i SHOPPINGENS LAND. Allt är så billigt om man jämför med hemma. Dessutom får vi ju inte glömma min lista som jag skrev direkt efter jag kom hem från WestPalmBeach förra året, hehe. Men nej jag ska inte shoppa överdrivet mycket. Har ju trots allt nio månader kvar i landet och dessutom så kan man äntligen beställa från alla älskade nätwebbutiker vilket man inte gjort i första hand hemma pga alla tull och fraktkostnader.

Southwestern Warriors


Tjej i min biologi class- Anna I think you made a record in saying like in one sentence, you said it like 16 times.

Vi sitter i bilen precis åkt iväg från skolan
Brittany, ringer J.
J svarar
Hey girl you know you are not supposed to talk in your phone while driving.
Haha, alltså det låter inte så roligt men var verkligen det och eftersom att hon själv körde. Alltså alla smsar,facebookar eller pratar i tele när de kör bil här. Typ tjugo gånger mer än hemma.

2 September 2011

Trivs bättre i High School för varje dag som går faktiskt. Träffade en kille som kommer från England men bor här i Somerset nu, blev typ jätteglad att det är en till Europé här. Vet inte varför haha men det känns som en trygghet att det är några fler från Europa här borta. Älskar också att jag kan prata svenska med Anette, vet att det inte är bra men alltså ibland måste man ju bara. Har väl börjat prata lite mer med folk här också. Fått höra att folk tycker jag är blyg, men alltså känner jag mig mer bekväm pratar jag ju såklart. Lär mig nya saker varje dag i skolan och om hur det är att leva som amerikansk tonåring.
Fick skjuts till skolan av min bästa värdmamma och Brittany hämtade upp mig så åkte vi till Kings Buffe. Åt nog tillräckligt för resten av månaden. Sen har jag hängt här hemma med min värdfarmor och hennes barnbarn. Skypade med Emelie och Elin i typ två timmar. Saknar att se dem varje dag, men men skype duger väl.
Imorgon ska jag upp jätte tidigt, för jag och B ska till thaa gym och bränna fett. Sen ska jag skypa med Martinisen och kommer väl antagligen försöka störa Felicia också. Sen ska jag lära känna alla utbytisar från min skola lite mer. Det är typ flera stycken som jag aldrig sett. 
Alltså fattar verkligen inte men jag går inte och lägger mig överdrivet sent på helger eller vardagar men ändå är jag som en zombie varje morgon och sover minst 12 timmar på lördagar och söndagar. Är typ helt slut hela tiden.


Utbytesstudent

Inom kort kommer ni att hitta min blogg på den här sidan: Utbytesstudent.se

-WEHEARTIT

1 September 2011

10.55 PM
Min dag:
  • Brande mig nar jag tog ut min tallrik med varldens godaste havregrynsgrot med cinnamon apple smak. Det nyttigaste jag atit hittills och som jag inte mar daligt av.
  • Insag att jag bara hade 30 % kvar av mitt batteri nar jag val satt pa skolbussen. Fick lite halvt panik men den overlevde dagen. Med tanke pa att man inte far anvanda mobilen i skolan, fast det gor jag anda. Annars skulle jag verkligen fa angest och kanna mig isolerad.
  • Efter tredje period insag jag att jag tappat mitt orhange. Alltsa ar verkligen expert pa det. Ett av mina favvis orhangen ocksa.
  • Fick mitt tredje A i biologi. Dessutom sa brydde sig lararen knappt om Cell uppgiften, typ bara att vi hade gjort den. Och sa sager Brittany till mig hon gor alltid samma sak varje ar far uppgifter att lata som pa liv och dod sen sa bryr hon sig inte, sa hade val inte behovt gjort den uppgiften. Juste var tvungen att stalla mig upp och visa den for klassen, trodde jag skulle skammas ihjal, men alla ba oooooh she is so cute och tyckte att min cell var jattefin, haha.
  • At skollunch for andra gangen, men alltsa den ar inte god. Men kan inte ata bars varje dag heller. Fattar inte att det ska vara sa svart med lunchen har borta?
  • Fick skjuts av K's nana till traningen som ar vaaarldens gulligaste. Hon ser alltid till sa vi far nagot att ata innan traningen. Ibland ar det donuts, dubbel cheesburgare, capri-sun, gatorade och massa chiiips. Kanske inte den basta traningsmaten men vem tackar nej liksom.
  • Insag att bade M och K hade sett mitt orhenge vid the bathrooms eftersom de hade lunch efter mig. Men ingen plockade upp det, haha inte for att dem visste att det var mitt. Men aaaah angest, orkar inte. Ganska lojligt hur daligt man mar av ett bortappat orhenge. Men det var ett av mina favvisar.
  • Kollat pa min forsta amerikanska volleboll match. Larde mig ocksa att killarna kommer endast for att titta for att tjejerna har spankies. Typ briefs. Sa dresscode galler verkligen bara i skolan sen ar det typ fritt fram haha, ne men ni forstar.
  • Atit en jatte god glass med brownie och caramel bitar fran DQ.
  • Visade M mina latar pa min mobil och hon blev sa forvanad och baaa yeees it is the same songs like here!! Det var jatteroligt haha.
Idag ar det den 1 september och pa sondag har jag varit har i en manad. Kan ni forsta det? Hur fort har det inte gatt? Sa antar att det ar vanligt att ha tankar som, varfor har jag gett mig in pa det har, kommer aldrig klara det har, vad tankte jag med egentligen. Tror att alla utbytesstudenter har handskats med sana tankar nagon gang. Det ar inte hemlangtan utan mer till vanner&familj. Fast saknar dock lokaltrafiken, kanner mig lite isolerad utan den. Hatar att airconditionen far det att kannas som vinter inomhus. Hatar att det inte finns nagra sidewalks. Det ar fett roligt for forra lordagen sa gick vi typ 100 meter innan M ba ah nu har vi gatt fett langt kan vi inte vanda tillbaka till bilen.
Har sa mycket att se fram emot de kommande veckorna och aret i allmanhet. Plus ett stort beslut. Om jag ska aka till Hawaii eller inte. Kommer hem en vecka innan Hawaii resan ar fran Florida sa vet inte riktigt. Sen vill jag umgas sa mycket som helst med mina amerikanska vanner. Men Hawaii, aaaaaaaaaaaaah vill verkligen dit.
Imorgon ar det picture day! Sa den har manaden kommer sakert kosta lika mycket som forra. Ska kopa bilder, nya cheerskor(far inte ha samma ute som pa tavlingar) och gymkort. Maste gymma, eftersom man knappt gar nagot har. Det roliga ar att ungdomarna tycker att vi gar tillrackligt mycket i skolan. Fast jag vill liksom trana pa riktigt och inte bli lat och fet under det har aret. Skulle fa panik da. Nej gymmet med Brittany sa ofta vi kan. Och imorgon ar det helg! Underbart.

Svar:

Anonym om 28 Augusti 2011:
Hej! Jag gillar din blogg och det är verkligen jättekul att läsa om dina dagar i USA! :D jag undrar dock lite vad folk säger när du säger att du kommer från sverige,eftersom många tror att i princip alla sveskar är långa,blonda och blåögda? :), du är ju inte det som så många andra svenska personer :)vad brukar amerikanerna du träffar säga? ha det bra!
Tack sa mycket! Det uppsakattas verkligen!! Vissa bryr sig inte eftersom att jag tror de inte riktigt vet vad Sverige ar ens. Eller okej har i skolan sa lar sig eleverna bara om US history, end of story. De vet inte vart nagot land ligger forutom Canada typ. Hemma sa lar man sig ju alla lander och floder i mellanstadiet, har gor dem verkligen inte det. De har noll koll pa geogafi och eftersom det har ar sodra Amerika gor dem annu mer isolerade pa ett satt. Sa vissa bryr sig inte, vissa tycker det ar coolt att jag kommer fran Sverige men andra sager val oh I thought everybody from Sweden were blonde. Mer an sa ar det inte, dock tycker jag att vissa vuxna kan snoka lite mer eftersom det ar "allmanbildade" fast vet inte riktigt om det stammer eftersom de flesta bara vet vad som pagor i USA, sa tycker inte riktigt att de har ratt att snoka i ens privatliv eftersom de inte har nagot med det att gora. Men forsoker val svara sa gott som mojligt sen ar det va inte sa mycket mer med det. De flesta amerikanare ar valdigt trevliga och vanliga vid forsta intrycket men jag tror inte man riktigt kan ha varsta djupa diskussionen med en person som man precis traffat, dvs beratta om hela ens livshistoria =)

Lite tankar

-WEHEARTIT
10.10 PM
Kanns lite trist att man missar sin mosters 50 ars fest, min basta kusins fodelsedagsfest, inte fa traffa tjocka slakten som for en gangskull ar samlad. Vilket hade varit sa roligt eftersom jag knappt kommer ihag nagot fran sist jag traffade alla. Suger att missa allas fodelsedagar, allas 18 ars dag och det suger att missa allas studentskivor. Det suger att jag inte far ga ut nar jag fyller 18. Onskar jag kunde vara hemma dem dagarna och sen aka tillbaka hit. Vet inte varfor men funderar lite pa det har med skolan nar jag kommer tillbaka, om jag ska fortsatta i Jensen eller inte. Vill skaffa mig ett jobb, ga i skolan(regelbundna tider) och hinna trana eller va tranare. Halvdagarna tar verkligen pa ens krafter men tycker att sjalva skolan ar jattebra. Fast eftersom jag borjar nya gymnasieskolan kanske det inte spelar sa stor roll.
Hatar att vara ensam for det ar da jag tanker for mycket. Speciellt pa vagen till och hem ifran skolan om jag aker skolbussen, da lyssnar jag oftast pa musik vilket far mig att sakna allt hemma. Ganska dumt men orkar inte prata med nagon halv atta pa morgonen och pa vagen hem somnar jag typ sa lyssnar alltid pa musik da.
Forutom det sa ar life pretty sweet over here!! Onskar ni kunde fa uppleva min vardag har borta. Ganska svart att formulera sig och beratta via en blogg men men. Nu ska jag sova. Imorgon ar det skola-lamna in min fula 3D cell, plugga lite till US history provet pa fredag samt english words, traning och sen titta pa min forsta volleyboll match. Heja warriors!!

Saknar att lyssna pa musik hela tiden

-WEHEARTIT

RSS 2.0