Min 3-D Animal Cell


Det här är då min animal cell assigment i Biologi. Så ful, haha. Sånt som man verkligen inte skulle göra i tvåan hemma. Började nästan att garva när läraren sa vad vi hade i läxa men verkar naturligt här borta. Man färglägger väldigt mycket här borta i alla ämnen. I hist/art har vi skrivit massa olika elements och principles word som contrast, lines, emphasis, movement osv och färglaggt dem och det får vi betyg i. Väldigt annorlunda. När jag visade mina cards för min lärare tyckte hon att jag hade färlaggt för lite och när jag visade henne mitt collage som vi ska göra en bok(?) av så hade jag för lite saker på också, alltså haha. Fast det tyckte inte jag, men gör man inte som läraren säger så tycker det att man inte tar uppgiften seriöst.

Southwestern High School


Andra bilden är huvudingången och där bussarna släpper av och hämtar upp dig. Den tredje bilden är the parent drop off.

 • Hemma skulle det aldrig serveras skräpmat varje dag i skolan, cookies, icecream, pommes, pizza, vitt bröd i mängder, fett fett och lite mer fett.
 • Man skulle aldrig se elever dricka läsk klockan 8.30 varje morgon heller.
 • Lärarna skulle inte övervaka toaletterna.
 • Vi har inte sheriffer som vaktar skolan, som hälsar på en när man kommer till skolan och ser till att alla kommer med sin rätta buss.
 • Vi har inga sport klubbar på samma sätt.
 • Inga klubbar som sci fi, spanish club osv.
 • Tardys, som du får om du kommer försent. Har du mer än tre måste dina vårdnadshavare gå till domstolen.
 • Hallpass, som du måste ha om du ska på toaletten eller köpa en dricka.
 • En liten affär där de bara säljer godis, läsk, chips osv.
 • Du skulle aldrig se elever äta chips, dorritos osv i skolan.
 • Dresscode
 • Vi säger inte Mr, Mrs eller Ms. För att kallar man lärarna för deras förnamn så är eleverna mer bekväma och tar inte lärarna seriöst.
 • Vi har fem olika classes med olika manniskor hela tiden, har far man "valja" sitt egna schema dvs vissa kurser ar obligatoriska och andra far du valja baserat pa dina intressen, vad du vill bli osv.
 • Det är lite som mean girls fast inte så stereotypat
 • Inga yellow schoolbuses
 • Ingen school bell
 • Inga tornado, earthquake eller code blue drills.
 • Lararna bevakar eleverna under lunchen och roppar upp lararens namn nar man ska ga tillbaka till sin klass.
 • Det ar bara seniors som far sitta ute och ata lunch.
 • Man far inte ga utomhus under lunchen eller rasterna.
 • Rasterna ar bara fem minuter.
 • Vi har inte clickers som vi använder oss av när vi har prov.
 • Vi har inte multiple choice på prov alltså, alt. A, B, C eller D.
 • Vi far typ reda pa nar proven ar tva dagar innan.
 • Närvaro är viktigt om du ska träna eller spela en sport.
 • Har du för dålig närvaro får du inte följa med på field trips.
 • Skolan anordnar resor till Washington D.C och NY. Oftast så är det seniors som åker eftersom att det är många som får de resorna som graduation present.
 • Roliga kurser som att stå i cafeterian(den delen där man kan köpa godis, läsk och athletic cards, vilket är ett kort som du köper för 20 dollar så får du gå på alla matcher hela läsåret i alla sporter. Det behöver inte jag köpa eftersom jag ska träna via skolan.) och den lilla butiken.
 • Parent drop off
 • Home coming
 • Alla onsdagar så har de elever som vill ta värvning på sig militäruniform, och det var vääääldigt många. Vilket överraskade mig att det var så många plus en hel del tjejer.
 • High School Spirit
 • Knappt några utbytesstudenter, vad jag vet.
 • Finns hur mycket mer som helst men det har ar vad jag kommit pa nu.

Practice

Försov mig för första gången idag. Vaknade åtta och fem minuter senare satt jag i bilen. Skolan gick fort idag fast fick massa läxor.. Träningen blev inställd så har hängt med Megan. Vi har ätit, pluggat och passat hennes små släktingar. B ska hämta upp mig närsomhelst så ska vi till gymmet! Och walmart måste köpa massa grejer till mitt biologi arbete. Mitt engelska betyg har höjts, 100% på the spellingtest.

Sånt som hjärtat mår bra avMer än hälften av alla t-shirtar har jag fått av B och två par cheershorts. Den skrikgula tishan fick jag hemskickad utav EF och det står Livin' The Dream på den. Den rosa fick vi i laget för oktober då det är the pink month, alltså det är då när man stödjer bröstcancer. Vi ska få rosa pompoms och rosett snart, så sött! Det här är väl det mesta jag har köpt men det finns väl en del saker som jag inte har fotat. Mina nya väskor, teenvogue bok, flera shorts och lite skönhetsprodukter.

Nu ska jag sova! Godnattiiiiis på er.

I <3 weekends

11.03 PM Helt ärligt så har jag ingen lust att gå i skolan imorgon. Är trött på att bli ignorerad bara för att man inte är från Tyskland. Ja majoriteten av människorna bryr sig bara om du är från Tyskland. Världens coolaste land enligt många här. Tyskarna är bäst i Europa på att prata engelska också. Sverige vad är det? Och vem bryr sig? Ingen. Blir väl bättre snart men det är helt ärligt inte så kul att vara utbytesstudent i en skola där folk bara är intresserade av tyskar. Längtar tills träningen imorgon, tills jag och B ska köpa gymkort, tills labor day den femte sep för då är vi lediga!! Nästa helg ska jag umgås med vänner och åka till sjön som är helt underbart vacker! Ne ska fortsätta plugga biologi nu, älskar biologi sååååååååå häääääääär myckeeeeeeeet mitt favorit ämne. Not.

28 Augusti 2011
De senaste dagarna


Cheerleading. Träffat flera utbytisar. Ätit världens sötaste och små cheesburgare från Krystals. Subway. Plugga. Failat prov. Pluggat lite mer. Fått högre betyg. Blivit mer bekväm här borta. Pratar lite mer i skolan. Vet inte riktigt vad jag ska säga ibland. Ätit ute med B, A & A's syster. Lekt med vovvisarna och söta småbarn. Spindelbett. Gråtit för första gången, vilket inte var pga hemlängtan. Hade på mig skinny jeans i skolan och fick panik för spindelbettet svullnade upp ännu mer och jag mådde inte så bra. Gick till skolsyster, blev uppläxad om att man inte får ha med sig medicin i huvud taget tilll skolan. Konversationen ledde till att jag började gråta, kul att ha världens fetaste vad, får inte använda min mobil. Alltså skolan här får mig ibland att känna mig som en fånge. Ja, jag tycker det är lite svårt att anpassa mig till reglerna här.
Första football game igår, var jätte roligt förutom att jag höll på att svimma och spy flera gånger. Värme, nervositet och bettet är inte en bra kombination. Upplevt high school spirit. Gillar mitt nya lag jätte jätte mycket alla är så gulliga. Efter matchen åkte vi till Pizza hut. Pizza för fjärde gången i rad. Känns inte så jätte bra, faktiskt. Fast vill inte ens veta om jag har gått upp i vikt. Anette från Norge sa att hon redan har gått upp 15 pounds!! Alltså på typ tre veckor. Har ätit ute minst varje dag sen jag kom hit och snabbmat varje dag, haha. Har toppat lite här också, det var asroligt ju!

Ska plugga biologi ett tag till sen ska jag fixa mig och iväg för att sälja pajer. Ikväll ska jag göra något kul, vet dock inte riktigt än vad det blir meeeen en sak är säker och det är att jag inte kommer ha tråkigt.


Myggbett? Ne spindelbett

Kul att man har blivit biten av en spindel. Varldens fetaste vad och imorgon ar min forsta footballgame.

Glaaad

Failar typ för mycket i skolan, helt sjukt. Förstår inte. Men blääääääääääää ska väl plugga i sjuttiåttahundratimmar för att inte faila mera.


Warriors

If someone in my cheerteam reads this, I just wanted to tell you that I really really like you guys, and I am so happy that I get to cheer with you this year. =)

23 Augusti 2011

21.49 PM

Just nu ligger sötis Toto brevid mig och sover så sött. Har haft en riktigt bra dag och ska sova snart. Tidigt för en gångsskull! Helt otroligt, somnar runt tio elva varje natt. Vanligtvis, hemma så somnar jag inte försen tre till fyra timmar senare även när jag har skola.

Så taggar inför historia prov imorgon, fast ne. Usch alltså det är inte så svårt egentligen det är bara att det är på engelska. En grej som verkligen är annorlunda mot svenska skolor är att om man gör som läraren säger så får man extra credit, typ som imorgon i biologin. Om vi tar med oss olika sorters vätskor som man kan labba med så får man 5 bonuspoäng för varje vätska. Fast det kommer nog inte jag göra, behöver inte bry mig så mycket om extra credit poängen. Fast köpte ett bookcover till biologiboken som vi fick 10 extra credit poäng för. Och om man tar med något som läraren verkligen gillar eller älskar får man också extra poäng. I vissa fall gäller det vara först till kvarn, något som jag tycker är orättvist.

Så en vanlig dag på Southwestern:
06.30 Ringer alarmet, fixar mig, äter frukost osv.
07.30 hämtar skolbussen upp mig utanför huset
08.00 är bussen framme vid middleschool där de lämnar av de små barnen och alla byter bussar. Det behöver jag inte göra längre eftersom jag åker med en annan buss nu. Det roliga är att priiiiick 08.00 öppnas dörrarna och så är det värsta rushen utanför middleschool. Sen typ några minuter senare rullar bussarna vidare till Southwestern och alla bussar åker verkligen på led. Det är så sjukt allt är så organiserat. Som i militären typ. På vägen till skolan så brukar jag sitta brevid tyska Tina!
08.20 är vi framme vid skolan
08.30 börjar första block vilket är US history
så fortsätter dagen tills
11.56 då är det lunch.
11.22 börjar lektionen igen
03.10 ringer the school bell och skoldagen är slut.
Ibland får jag skjuts hem, ibland tar jag bussen eller så åker jag med någon kompis till träningen.


Alltså blir lite irriterad ibland, för en morgon så stod tyska Tina och jag utanför klassrummet. Två amerikanare kommer fram och pratar, BÅDA(de gick inte fram samtidigt) frågar hur Tinas helg va och bla bla bla, BÅDA ignorerar mig. Båda vet att båda är utbytesstudenter, ser jag bitchig ut? arg? ful? sur?elak? Det var verkligen fräckt, inte för att jag måste ha just de två som vänner men vanligt hyffs tack! Schysst att igonrera en när jag och T faktiskt stod och pratade.

Idag tog vi lag bilder på träningen och så fick jag reda på att min första american football game är på fredag, panik. Det är typ hundra ramsor att hålla reda på, och jag kan bara hälften hittills.

Ser fram emot imorgon för då hämtar B upp mig efter skolan, alltså det gör typ verkligen min dag när jag slipper åka skolbussen. Sen så ska vi äta någonstans och sen vidare till en EF träff här i downtown Somerset. Är fortfarande helt paff, 25 utbytisar i Pulaski County. Helt sjukt eller var det Somerset? 10 000 invånare och 25 utbytisar. Det är mycket, trodde inte det skulle vara så många. Sen ska jag kolla på Gangs of NY med min värdpappa, en english homework uppgift. Valde det framför att läsa en bok, känner att det är mycket lättare att skriva om än att läsa en bok på 300 sidor. Och så måste jag lära mig alla ramsor. Kommer typ faila totalt på fredag, vet det redan nu.Godnatt!

22 Augusti 2011

7.57 PM High School är roligare för varje dag som går. Nya utbytesstudenter. Alltså vi är typ minst tio stycken bara i Southwestern. Sen har vi Pc, somerset och typ några flera skolor. Amerikanare tycker inte om saltlaktrits, men Marabou älskar dem. Har typ tuuusen myggbett. Kommer nog aldrig klaga mer på alla böckerna vi måste släpa på fram och tillbaka till Jensen. En bok här väger lika mycket som tre, där hemma. Jag hade ryggsäck en dag, sen palla inte mina axlar mer. Har lärt mig att amerikanare tror att tyskar är bättre på engelska än svenskar. Åt världens godaste kyckling här hemma igår och världens godaste jordgubbs/valnöts kyckling sallad på Wendys. Imorgon ska vi ta lagbilder efter skolan och sen är det träning. Och juste! Fick våra första betyg eller vad man ska säga. I hist/art fik jag 40/40! Sen så har vi engelskan, som inte gick så bra alls. D så det var inte så bra. Det roliga var att han som sitter brevid mig ba det är mellan C och E, alltså inte så bra. Haha.. Så engelska är väl det svåraste ämnet som jag läser. Men engelsk litteratur, grammatik osv usch. Spelar igen roll vilket språk, hatar det. Bjöd på saltlaktrits idag, ingen big deal där hemma. Alla spottade ut det haha. Förutom min värdfarmor som ville vara snäll och åt två. Men alla andra tyckte saltet förstörde godiset. Mer till miiiiig! Skulle bli glad om någon därhemma vill skicka lite godis. Marabou(digestive!!), nappar, bilar, saltlakrits, malaco. Ganska löjligt men jag saknar verkligen svensk mat och svenskt godis. Maten smakar mycket mindre här. Maten jag får här hemma är jättegod och så brukar min värdmamma köpa mat så jag kan göra sallad när jag känner för det. Förstår typ inte hur folk kan hålla sig smala här.

Jag önskar..

Att känslor inte existerade, ibland.

B


21 Augusti 2011

14.35 PM
Köpte en ny sladd via internet så fick den för två dagar sedan, så äntligen kan jag använda min data! Tänkte lite på det här med hemlängtan. Alltså jag har typ bara det när jag är ensam och rastlös. Vilket inte händer ofta men när jag väl är ensam så tänker jag väl för mycket på allt där hemma.Fast det är väl ganska normalt med tanke på att jag precis har lämnat mitt liv för tio månader som utbytesstudent i ett annat land.
Mitt nya rum och övriga husetFramst till Johanna och Felicia

Som har statt ut med min musik typ nastan hela sommaren, hihi, och er andra ocksa. Saknar er alla darhemma!

Lite känslolös just nu

Kan säga att under de här två veckorna jag har varit här så har jag lärt mig att uppskatta Sverige. Och alla små stunder i livet. Jag vet inte riktigt om jag saknar allt hemma än men jag uppskattar det jag har hemma sååååååååå häääääär mycket mer. Men jag älskar att vara här.

Osammanhangande text

Bara for det sa fick jag laxa i US history idag. Rita en bild om hur det var nar USA var uppdelat, svarta och vita for sig. Anna kan inte rita........
Juste igar hande en rolig grej, jag hade business law sa ringde telefonen och min larare sa att jag var tvungen att ga till historie classen. Saklart trodde jag att jag hade gjort nagot fel och sa nar jag kom dit hade lararen varsta serious facet, och ba Soo Anna I've heard some rumours that you have cheated one some tests. For det forsta sa har vi inte haft nagra test men blev anda fett chockad eftersom han var sa stoned faced. Men sen sa borjade han asgarva och sa har ar kvittot for yearbooken haha.

Har blivit erbjuden att aka till Spanien med skolan, pa springbreak. Tyckte att det lat jatte roligt och tankte anmala mig tills jag fick reda pa att det kostar drygt 17000. Onodigt, att aka tillbaka till Europa for sa mycket pengar. Och sa kan man aka till NY och Washington DC med skolan men ska till NY pa jullovet med min vardfamilj och DC bryr jag mig inte sa mycket om. Florida star ocksa pa schemat i februari, nationals!!! Fett taggad.
Ef har ocksa resor till DC och Florida men det blir nog inte heller av. Sa innan jag aker hem till Sverige sa har jag varit i Tennessee(ska dit igen i September), Ohio, NY, Florida, Indiana(kanske) och Kentucky.

Skolan var rolig idag, eller alltsa de klasserna dar det gar juniors ar roligast. De andra ar fett trakiga, man marker att 96 inte ar som 94or.
Pa lunchen idag sa var det nagra juniors som fick flera freshmen att flytta pa sig for att de skulle visa att de ar nagot. Haha High School, typ som pa filmerna. Helt sjukt, dessutom far bara seniors sitta ute och ata lunch. Assa halla. 
Det ar jatte manga som bryter mot dresscoden men inte aker fast, alltsa jag kan inte ga i samma klader hela tiden, far panik.
Fick skjuts hem efter skolan, bytte om och sen at jag och M lite mat innan traningen. Fortfarande tycker alla att jag ater lite. Men eftersom att det jag ater onyttigare har sa blir man mattare snabbare och ater mindre.

Traningen idag var typ den roligaste hittills. Kanns som att jag borjar anpassa mig mer och mer for varje dag. Juste angaende skolbussen ska ta en annan imorgon som tar kortare tid. Nu byter jag en gang men egentligen ska jag inte behova byta. Och sa slipper jag sitta med jobbiga mellanstadie barn som visade sig ga i highschool haha. Fast jag ar glad for nu har jag ytterliggare tio minuter till pa morgnarna om jag inte far skjuts.

Ska val gora klart min laxa(kommer fa F, sakert kan verkligen inte rita) och sova.
Later for nu,
En trooooott Anna

-WEHEARTIT

Wihooo

<3 mitt nya Cheer lag alla människor är föööör sköna haha.

Nästan två veckor

9.02 PM High school är roligare för varje dag som går fast är inte helt bekväm i språket än. Visst skolan är mycket lättare än hemma men det blir svårare eftersom att allt är på engelska. Måste liksom tänka på hur jag formulerar mig, grammatiken är typ asjobbig. Säger fel hela tiden. Men det blir lättare hela tiden. Fast jag saknar att prata i skolan, men alltså det är lite svårt man vet inte riktigt vad man ska säga och hur folk reagerar. Dessutom är samhället väldigt annorlunda än hemma. Men jag håller fortfarande på att anpassa mig och det går bättre och bättre. Us history lektionen är faktiskt rolig, biologin är så tråkig alltså är verkligen inte en no människa, den konstiga juniors klassen är faktiskt rolig alla människor där är roliga, business law är väldigt slapp dock gillar jag inte klassen så mycket, och english tycker jag inte längre om för vi måste läsa högt och det känner jag mig inte riktigt bekväm i än. Efter skolan idag hämtade B upp mig efter skolan, det gjorde typ min dag! Slapp skolbussen med jobbiga små mellanstadiet barn som skriker och är fett jobbiga. Dessutom tar det en timme, man kan inte sitta stilla för man flyger typ av sätena när de kör och så har man typ bestämda platser. Fast det har jag inte fattat så sätter mig bara whatever. Vi åkte till sonic och åt mellis och sen åkte vi till B's college för hon var tvungen att fixa lite saker. Efter det åkte vi hem och jag skypade lite med sweden people. Sen mötte vi upp L och åt på en gammeldags restaurang. Åt världensgodaste grillad kycklingsallad och drack en jättegod raspberry lemonade. Och så åkte vi till wal mart igen. Wihi har typ varit där varannan dag,hehe. Nu ska jag väl sova är tröööött och så ska jag upp tidigt imorgon som vanligt. Är typ inte van att gå 8-15.00 har vant mig vid halvddagar. Så skola, äta med M, träna och sen hem för att plugga om Jag har något(?). Och kolla om min sladd har kommit! På fredag är det skola som vanligt, gymnastik träning med H och sen back to school bash och sen iväg till en avskedsgrej för R som snart ska iväg på college. Så uppdaterar nog igen nästa vecka eller när jag fått min datasladd. Goodnight!

Wednsday August 17 2011

Kanns fett konstigt att inte borja skolan med min gamla klass i Jensen. Ska till skolan snart och ikvall ska jag B och L ut och ata! Hojdpunkten idag haha.

Byee

WEHEARTIT


Life is a journey not a destination

-souza

Monday August 15 2011

9.31 PM

Jatte glad tjej som for en gangsskull inte har nagra laxor! Har ju bara gatt i skolan i nagra dagar men anda.  Iallafal i lordags var vi i Lexington och shoppade massor!!! Victorias secret, Abercrombie, Macy's, Aldo osv. Hela lordagen var det varsta ovadret, har aldrig varit med om sa galet mycket blixtrar.
I sondags var jag i kyrkan pa morgonen och pa kvallen. Det ar faktiskt helt okej med tanke pa att 99% av alla invanare gar i kyrkan har i Somerset. Sen at vi middag pa Penn Station, jatte goda varma subs. Mycket godare an subways. Juste det finns ju en main street har i Somerset och det finns tva av allt, tva donken, kfc, pizza hut osv haha pa tio tusen invanare. Hemma har vi inte ens en donken.
Kom hem fran skolan vid fyra idag, akte skolbussen till och fran skolan. Det ar galet pa morgnarna och nar alla ska hem. Typ som rusningen hemma fast gula skolbussar och foraldrar som skjutsar sina barn till skolan. De har till och med en speciell parent drop off vid skolan. Nar jag kom hem gick jag ut pa en prommis med Toto, alltsa landskapet ar sa vackert har. Det ar en hastranch bakom varat kvarter och massa berg. Pa tal om berg jag har haft ont i mina oron hela tiden har och fick nyss reda pa varfor, Somerset ar pa ett berg. Sa det ar val lufttrycket eller nagot. Nar jag kom hem fran traningen gick jag pa en prommis igen med Toto, han aaaalskar mig.
Ska typ sova nu eller nagot ar jatte trott. Har kopt en data sladd sa om nagra dagar kan jag lagga upp lite bilder och sa kan jag skriva med alla bokstaver.


Godnattis pa er!

Svar

Matilda om Lexington: Var i Usa bor du? :)

Svar: I Somerset, Kentucky. Tva timmar fran Louisville och en timme fran Lexington.

Lexington

9.41 AM

Hann aldrig gora klart min laxa igar, deckade i sangen runt nio/halv tio. Sa vaknar jag vid ett tiden av att min mobil ringer Brittany tankte sova over men struntade i det eftersom jag sov. Men nu sitte rjag har klar och vantar pa att hon och Megan ska hamta upp mig. Vi ska till Lexington och shoppa hela dagen!!!


Heeejda

Friday

Har varit här i en vecka nu. Skolan är roligare för varje dag. Alla människor jag har träffat här är så annorlunda mot det jag är van vid. Sista lediga fredagkvällen dessutom. Helt sjukt trött. Massa läxor har jag också. Böckerna är skitstora och väger typ ett ton. Bära på dom varje dag måste man göra också. Ikväll ska vi väl hitta på något eller ta det lugnt. Okej nu måste jag plugga för de hinner jag inte i helgen byeee.

12.54 AM

Jag vet att bloggen suger utan bilder men pa lordag ska jag till Lexington och da ska jag forsoka fixa det dar med sladden och adaptern. De ar sa sjukt efterblivna har, ingen vet typ hur man skar upp en annanas, tror inte vi har snus,droger eller tobak i Sverige. De har aldrig hort housemusik och massa annan musik som ar amerikansk. Det ar fett kul haha. Det ar jatte manga som aldrig har akt flygplan eller varit out of state. Min vardpappa tror att jag kommer ga upp 20 pounds, nooo waay. Juste tror att en tjej antagligen stukade rejalt eller brot foten idag pa traningen. Har typ hundra myggbett, man far dem sa fort man gar utanfor huset. Okay ska sova nu Brittany snarkar galet hogt i soffan, upp tidigt imorgon godnattis pa er!

High school

Det är väldigt väldigt väldigt likt som MTV's serier men alla ser mycket yngre ut än på tvn. man märker att Sverige är mer frammåt i modet, haha. Det är jätte inne med fjädrar i håret, utsvängda jeans(jäääätte), bulle i ugnen, flipflops, gympapåsar, ryggsäckar, annorlunda frisyrer ja det är par överallt också. Och jag är fett konstig för att jag inte hade dressing till min sallad och för jag åt vattenmelon istället för maten. Den såg inte så god ut. Eller nee den såg skit äcklig ut. Men de flesta är jättetrevliga men alltså helt ärligt de ställer så korkade frågor att man undrar om de ens har något bakom pannbenet ibland. Såklart om man är junior och senior gillar man inte freshmen eller sophmores men flera av de som är cheerleaders är både freshmen och sophmores och de är jättesnälla och gulliga!! Det är ingen chans att jag hinner gå till mitt skåp mellan classes det är vääldigt tight om tid så har bara slängt in lite pennor dit utifall att jag behöver dem. Juste satt inte på toaletten på lunchen som i mean girls vilket jag trodde skulle hända från början. Satt med H och massa footballplayers. Sen i business Class så fick vi presentera oss och när jag sa Sweden så skrek två killar i klassrummet oooh I looove Sweeeeden and then I Love you to haha. Asså alla säger i Love u heeela tiden typ mer än vad man säger hej hur mår du och det säger dem sjuuukt mycket. Sista lektionen var english och det var den roligaste klassen för alla var fett schyssta. Det roliga var att killen som satt brevid mig hade jag tydligen träffat förut men de hade jag glömt bort så de var lite pinsamt. För han visste tydligen vem jag var haha. Och juste man får inte använda mobil någonstans, =visste inte jag så det var hela tiden folk som ba oj lägg undan den där. Så inte läraren tar den fast du är ju utbytesstudent så de är nog inte så hårda. Och angående det skolan har mer regler än vad jag någonsin haft i hela mitt liv. Har aldrig haft så mycke regler hemma ens helt sjukt. Och så har inte alla lunch samtidigt utan man äter mitt i tredje class så man har lunch med samma människor hela tiden. Under lunchtiderna kan man bara använda toaletterna som är vid cafeterian alla( det är många) andra toaletter är låsta.Juste de har slumpmässiga drogtest för de som är aktiva inom sport. Konstigt aja. Hela området är torrt vilket betyder att man inte kan köpa alkohol någonstans alls. Notera ingenstans alls. Man måste åka till andra städer för att köpa det. Byee

Svar

Anonym om Första dagen: Hoppas du haft en bra skoldag! :) Jag funderar själv på att åka till USA på high school year med EF och har några frågor :) Vad måste man fixa/betala själv som inte ingår i priset? Hur långt i förväg sökte du? Är det som du hade tänkt/förväntat dig? Tacksam för svar! :) Till anonym: Tack det hade jag! Jag säger bara gör det åk. Det är väl visumet, att ta dig till och från ambassaden dvs om du inte bor i stockholm så kan det kosta lite. Sprutorna kostar tror jag, om du inte har adapter, resväska(som är godkänd av flygbolagen) och övriga saker som presenter så är det nog inte så mycket mer som jag kan komma på. Värdfamiljerna får ju inte betalt för att ta emot en student men de betalar för maten osv det beror nog på vilken familj du bor hos. Vissa betalar mer och andra mindre. Men allt annat som cheerleading, skolsaker, kläder, smink-hygienprodukter och mat när jag äter ute betalar jag själv eller mina föräldrar. Jag sökte hösten 2009 blev antagen då men valde att vänta ett år. Så då behövde jag inte gå på intervju igen. Ja jag tycker att de har nått upp till mina förväntningar hittills.

Första dagen

Here we go, första skoldagen. Kul att man är förkyld och har världens huvudvärk. Nej nu måste jag väcka Brittany för vi måste börja åka nu. Later

Sista sommarlovsdagen

Har atit pa KFC for forsta gangen i mitt liv. Jag och Brittany at buffe dar till lunch. Sen akte vi till Somerset Mall den ar saaaaa liten har typ inga affarer alls. Bath and bodyworks, Claire och Rue21 typ.
Valde kurser idag och jag maste lasa Biologi, blaa men skolan har typ asmycket sience classes sa jag var tvungen. Ingen idrott eller matte!!! Superskont. Ska dock lasa matte andra och tredje terminen men the guidance sa att det alla andra utbytesstudenter tycker att mattekurserna var valdigt latta, sa far hoppas pa det. Okej det var en hel del obligatoriska kurser men B sa att de flesta ar jatte latta sa det blir nog bra. Business law ar den enda kursen den har terminen som jag valt sjalv.Sa de kurser jag kommer lasa nu ar,
US History A
Biology A
Something that juniors has to take, fatta inte vad det var men ar typ art, drama, dance.
Buisness law
English 3 A

Nasta termin,
Business management
English 3 B
The junior class thing again
Acct, finance
Pre calculus A
Business and Finance classes fick jag valja sjalv och de andra ar obligatoriska.

Tredje,
Interior design
US history B
Pre calculus B
Travel and tourism MKT
Biology B
Interior design and tourism valde jag sjalv.

Sa just nu ar det bara jag och Toto hemma. De andra kommer senare och B kommer vid nio tiden. Ar jatte forkyld pga att det ar sa kallt inomhus och supervarmt utomhus. Har inte vant mig vid det annu, men har atit massa tabletter sa borde val bli frisk snart. Och det har med maten, alltsa allt ar verkligen bigsize och mycket fettigare.

Busy day

Okej har inte fixat data sladden för de har inga här i somerset. Så jag kan inte ladda över mina bilder på datan. Så ni får vänta på bilderna. Till mamma och pappa ni måste tänka på att de är sex timmar efter här och jag har ganska fullt upp så kan inte skypa när som!!! Men imorgon på förmiddagen vid 8 och på efter middagen vid fyra fem tiden kan jag skypa. Och nej jag har inte shoppat massa onödiga saker. Poolpartyt var trevligt snackade med Ebba och Julia från Sverige hela tiden dock haha. Men det var skönt att prata svenska igen, trodde inte att man kunde sakna det. Imorgon ska jag träna för första gången här! Och så måste jag till skolan igen för de gick inte idag. Juste skolan är sjuuuukt stor om man jämför med plutt Jensen norra. Går inte ens att jämföra. Var på walmart för tredje gången på de här tre dagarna. Älskar det! Dem har vekligen allt. Till och med skolans kläder. Nu ska jag fortsätta va social med B. Så hörs senare!

Måndag

Vaknar alltid jätte tidigt. Säkert pga tidsskillnaden som jag fortfarande känner av. Aja ska upp om tre timmar och då ska vi först till skolan.Igår sa någon att skolan är jätte stor 1500 pers och är formad som ett H ganska coolt. Har massa att göra idag så förvänta er int en update. Ciao!

23.09

Är jätte trött just nu. Men när jag har tid över typ på tisdag ska jag fota huset och området så ni får se. juste måste fix en ny adapter till min data för den funkar inte med dem jag har med mig. Ska fixa simkort imorgon också. Det var typ 50-60 här skulle jag tro . Det var jätte trevligt och alla är så himla snälla. Har fått en hel del frågor om Sverige, alla tror typ att jag är en ailieen eller något. Har ni mobiltelefoner? Neeeej, haha. Har ni getter? Sweden or was it switzerland? Du äter så lite. Trycker i mig tusen gånger mer mat än vanligt. Du är typ känd som en kändis. Har aldrig varit så nervös för att träffa någon förut sa en jätte gullig tjej som jag kommer träna med! Men alla är jätte gulliga här så men tycker att de säger lite roliga saker. Det är alltid fullt hus här men jag gillar det. Hoppas ni har det lika bra hemma som jag har det! Juste saknar dig med åsna!!!!!!

Fullt upp

Igar kom vi fram till Somerset och da shoppade jag och min hostmom pa walmart infor ikvall da 33 cheerleaders kommer hit for att traffa mig innan skolan borjar!! Nar vi skulle kopa plastbestick,plates och cups fragade jag hur manga vi behovde och hon sa probably around 100!! Jag blev sjukt forvanad nar hon sa att det kommer runt 90-100 pers ikvall, for att traffa mig!!! Can you believe it??
Juste kopte bigpack av Aussie! Vilket vi inte har hemma. Mitt rum ar jatte fint med inslag av lila och svart. Har en mini walk in closet!!
Sen imorgon ska jag till lakaren sa jag far en physical sa jag kan trana cheer. Sedan ska vi till skolan och skriva in mig, valja kurser osv. Efter det ska vi shoppa lite som jag behover till skolan samt hot dogs som jag ska ta med till ett utbytesstudent poolparty. Det ar runt 20 utbytisar i mitt omrade samt en tjej som jag pratat med fran Norge sa det ska bli kul att prata lite svenska igen. Dessutom ska vi ga i samma skola och bada ar juniors.
Pa tisdag ska det allra sista fixas infor skolan och vila. Det behover jag. Sen ar det onsdag och da borjar skolan. Det ska bli sa roligt. Och pa torsdag ar min forsta cheerpractice. Har varldens sotaste yorkie har, Toto heter han och han gillar mig redan.

Ska val gora mig i ordning infor kyrkan nu, sa laaater.

Framme!

Jag lever och har det jättebra här!

Hej då Sverige, Hello USA!

Förmodligen mitt sista inlägg innan jag åker. Uppdaterar när jag kommer fram och har tillgång till internet. 

-WEHEARTIT


Less is more?

Har läst lite olika utbytesstudenters exempel på packlistor. Där står det att man ska tänka att man är borta en vecka. Och ta med minimalt, ehh. Det är ju inte logiskt. Jag kör snarare på att fylla väskan till max och så får vi hoppas att den inte väger över 23 kg och att jag slipper checka in en gång till på vägen dit.

1 dag

Asså, åker imorgon. Hur galet är inte det? För ett tag sen visste jag inte ens vart jag skulle bo och imorgon så drar jag. Kan inte fatta det själv. Hejdå gamla liv vi ses om tio månader, hej nya! Alltså mitt huvud kommer säkert inte förstå det tills jag landar och träffar min värdmamma och hennes vänner. Galet, känns som mitt huvud inte hänger med. Nu ska jag fixa det sista och träffa mina vänner. Talk to ya laterr.

Jag har världens bästa vänner!


-WEHEARTIT


2 dagar

Sista övningskörningen i Sverige på ett tag då. Kan fortfarande inte fatta att jag åker på torsdag!!

Svensksommar när den är som bäst

Ef ringde nyss och eftersom jag checkar in från Arlanda hela vägen till Knoxville så får jag ha med 23 kg!!!! Så nu är det bara att slänga i det jag tog ut igår. Ska möta upp två andra utbytisar där också så får sällskap hela vägen till Washington D.C.
Just nu hänger jag och Emelie ute på altanen och njuter av solen som faktiskt är framme för en gångsskull. Nu ska vi laga mat och baka chockladtårta.

CiaoooMake my heartNedräkning:
Tisdag
Onsdag
Torsdag!

Och nej jag kommer aldrig bli klar med packningen. Det är omöjligt att få allt att väga 20 kg. Just nu ligger den på 20.9 kg, alltså efter jag har tagit ut massa saker. Dessutom så har jag inte ens packat mina skor och alla kläder som precis har tvättats.

Carpe Diem
Live love laugh

Har packat klart det mesta, slänger i resten av kläderna på onsdag. Lyckad kväll förresten. Börjar med att jag ska möta upp Felicia för att ta tåget in stan vid fem tiden men kommer vi iväg då? Nee typ en timme senare drar vi in och vi som skulle möta upp johannis vid fem. Fast det gjorde vi inte för hon fastnade i hissen!! Haha!!! Vi åt sista middagen tillsammans på en thai restaurang. Det var jätte mysigt och så har vi redan planerat nästa sommar. Och nej Johanna inga festivaler! Vi ska dra utomlands, punkt. Godnatt!

RSS 2.0